top of page

PLICHTWERK 2022

De triptiek ‘At Sea’, gecomponeerd voor respectievelijk vrouwenkoor, gemengd koor en mannenkoor, beschrijft een avontuurlijk reisverhaal op zee, gebundeld in drie afzonderlijke Engelstalige gedichten.

In het eerste deel gooit het zeilschip zijn trossen los op een desolaat strand, dat bezaaid ligt met prachtige schelpen. In het tweede deel klieft de boeg doorheen de woeste baren, om rechtstreeks koers te zetten naar een onbekende bestemming. In het derde deel verdwijnt het schip voor even aan de verre horizon. Maar algauw zet hij voortvarend alle zeilen weer bij om zijn reisdoel ‘aan de overkant’ te bereiken en uiteindelijk op een nieuw levenseiland voor anker te gaan.

Als kapitein van een motorjacht geeft componist Erika Budai de volgende onderliggende boodschap van deze muzikale zeereis mee: “Wie geen benul heeft van de verborgen gevaren en valkuilen van het leven, die heeft allicht nog nooit op zee gevaren.” – Erika Budai

 

Erika Budai (Composer & Music Teacher – Leuven, BELGIUM)

Persfoto_Erika BUDAI.jpg

ERIKA BUDAI, componist & muziekdocente

Erika BUDAI studeerde voor beroepsmusicus aan het Lemmensinstituut te Leuven en aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Ze werd meermaals laureaat van de compositiewedstrijd ‘Jonge Componisten’ te Brussel. Erika Budai volgde masterclass compositie te Darmstadt (Duitsland) bij Karl-Heinz Stockhausen en Wolfgang Rihm en masterclass kooropleiding in België, Italië, Hongarije, Israël en Griekenland. Ze bekwaamde zich als koordirigente in Berlijn (Duitsland) en Pontmain (Frankrijk).

Erika Budai heeft zo'n 180-tal composities op haar naam staan, waarvan het merendeel koor- en kamermuziek, uitgegeven in België en in Nederland. Ze wordt als jurylid regelmatig gevraagd op nationale en internationale koor- en compositiewedstrijden. Sinds 2012 is zij lid van de Raad van Bestuur van het Béla Bartók Archief te Brussel. Erika Budai doceert muziekcompositie en harmonie aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven (België).

www.erikabudai.com

FESTIVALHYMNE: ALLEN SAMEN!

Op tekst van René Swartenbroeckx  componeerde Paul Steegmans speciaal voor dit festival deze leuke meezinger. 

Met 1000 zangers zullen we deze hymne zingen op zondag 02 oktober om 17u30 op het C-mineplein. 

Festival HymneAllen samen
00:00 / 02:24
Hymne IKV 1.JPG
Paul Steegmans.JPG
Hymne IKV 2.JPG
bottom of page