top of page

OVERZICHT

In het weekend van 4 oktober tot 6 oktober 2024 zal voor de 17e keer de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen Genk plaatsvinden. Na een dertig jaar lange traditie in Maasmechelen, vindt de wedstrijd sinds de voorlaatste editie plaats in C-mine in Genk, in hartje Limburg. Het verleden en de charme van de oude mijngebouwen gaan er hand in hand met hedendaagse creativiteit: de geschikte plek dus om de koorwedstrijd te verruimen tot een heus koorfestival.

c-mine.JPG
Scherm­afbeelding 2023-08-18 om 18.53.02.png

Het muzikale weekend opent traditioneel met een hoogstaand concert op vrijdagavond door Apollo5Dit concert gaat door in zaal Theater.

 

Op zaterdag vindt de internationale koorwedstrijd plaats voor 12 geselecteerde koren met gelijke of gemengde stemmen. Zij zingen een wedstrijdprogramma met o.a. een verplicht werk, speciaal gecomponeerd voor IKV-Genk.

wedstrijd 1.jpg
ZA288.jpg

Tijdens een concert op zaterdagavond verbroederen de deelnemende koren met elkaar tijdens een concert en ook nadien. Het concert vindt plaats in zaal Theater van C-mine.

Zondag is de festivaldag met workshops voor al wie graag zingt, voor koorzangers en dirigenten. Op de mooiste locaties van C-mine zullen de internationale  wedstrijdkoren een podium krijgen voor een vrij programma. Afwisselend met hen zullen koren en groepen uit Genk en heel Vlaanderen optreden. Publiek en zangers krijgen zo de kans om mekaar beter te leren kennen en samen te zingen.

zon4.jpg
zon5.jpg
zon6.jpg
zon2.jpg

Zondagavond sluit het festival af met de bekendmaking van de resultaten, gevolgd door een spetterend concert door de prijswinnaars uit de categorieën gelijke stemmen én gemengde stemmen.

bottom of page