top of page

FESTIVAL

In het weekend van 4 tot 6 oktober 2024 zal voor de 17de keer de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen plaatsvinden. Na een dertig jaar lange traditie in Maasmechelen, vindt de wedstrijd sinds 2019 plaats in C-mine in Genk, in hartje Limburg. Het verleden en de charme van de oude mijngebouwen gaan er hand in hand met hedendaagse creativiteit: de geschikte plek dus om de koorwedstrijd te verruimen tot een heus koorfestival.

c-mine.JPG
Scherm­afbeelding 2023-08-18 om 18.53.02.png

Het muzikale weekend opent traditioneel met een hoogstaand concert op vrijdagavond, deze keer door Apollo5.

Wil je graag tijdens dit concert op het podium concerteren met Apollo5?  Dat kan! Klik hier voor meer info.

 

Op zaterdag vindt de internationale koorwedstrijd plaats voor 12 geselecteerde koren met gelijke of gemengde stemmen. Zij zingen een wedstrijdprogramma met o.a. een verplicht werk, speciaal gecomponeerd voor IKV-Genk door een Vlaamse componist, Kurt Bikkembergs.

wedstrijd 1.jpg
ZA288.jpg

Het festivalgedeelte begint al op zaterdagavond met vriendschapsconcerten bij de gastkoren en een verbroederingsconcert waarop elk wedstrijdkoor zich kort voorstelt. 

Zondag is volle festivaldag met workshops voor al wie graag zingt, voor koorzangers en dirigenten. Op de mooiste locaties van C-mine zullen de internationale  wedstrijdkoren een podium krijgen voor een vrij programma. Afwisselend met hen zullen koren en groepen uit Genk en heel Vlaanderen optreden. Publiek en zangers krijgen zo de kans om mekaar beter te leren kennen en samen te zingen.

zon4.jpg
zon5.jpg
zon6.jpg
zon2.jpg

Zondagavond sluit het festival af met de bekendmaking van de resultaten.

bottom of page